top of page

ONZE WERKING

ALGEMEEN

Wij zijn de scouts van Baasrode, voluit heten wij eigenlijk "scouts & gidsen Sint-Ursmarus Baasrode". Als scoutsgroep zijn wij aangesloten bij scouts & gidsen Vlaanderen, het grootste scoutsverbond van België.

Onze groep werd opgestart in 1941, dus het is zeker mogelijk dat jullie grootouders nog bij deze scouts hebben gezeten. Ook vandaag de dag zijn wij nog altijd een bruisende scoutsgroep met leiders en leidsters die iedere zondagnamiddag klaar staan voor een 100-tal leden. 

 

Wij werken zo veel mogelijk naar de visietekst van scouts & gidsen Vlaanderen, d.w.z. respect voor de natuur, een groep die open staat voor iedereen, een groep waarbij iedereen de kans krijgt om zijn/haar mogelijkheden te ontplooien op het moment dat hij/zij er klaar voor is, een groep waarbij men leert omgaan met verantwoordelijkheid op eigen niveau.

WANNEER KAN JE BIJ ONS TERECHT?

Iedere zondagnamiddag van 14u tot 17u kan je bij ons terecht om te ravotten. Bij de scouts speel je niet in één grote groep, maar in leeftijdsgroepen. Hierover vind je meer info onder het tablat 'takken'.

 

Naast onze werking op zondag gaan wij ook één keer per jaar met z'n allen op weekend, en in de zomervakantie gaan wij op kamp!

 

HOE KAN IK LID WORDEN?

Iedereen tussen 6 en 17 jaar is welkom in onze scoutsgroep. In onze groep mag iedereen eerst 3 keer gratis proberen alvorens je moet inschrijven.

Na 3 keer gratis proberen vragen wij om jouw kind in te schrijven, dit door een formulier in te vullen met enkele algemene gegevens. Dit formulier is te vinden op de 'homepage' van deze website. Wie als ouder nood heeft aan een extra woordje uitleg mag steeds de leiding contacteren voor een huisbezoek. De gegevens van de leiding vind je onder het tabblad 'takken' op deze website.

 

LIDGELD

Lid worden kost 50 euro. Dit bedrag ontvangen wij graag via overschrijving. Met het betalen van dit lidgeld ben je verzekerd voor alle scoutsactiviteiten voor het hele werkjaar, ontvang je het nieuwe jaarteken & krijg je iedere zondag een koek en drankje om 16u.

 

VERMINDERD LIDGELD

We willen ieder kind de kans geven om kennis te maken met scouting. Geld mag daarbij geen rol spelen. Voor wie het financieel wat moeilijker heeft, bestaat het verminderd lidgeld. Je betaalt dan 12 euro lidgeld. Je kan hierover iemand van de leiding aanspreken. We verzekeren jullie dat dit alles in het volste vertrouwen zal gebeuren. Door verminderd lidgeld aan te vragen krijg je ook tot 50 % korting op je uniform

(aankoop bij                           )

Lidgeld op maat is gepast voor gezinnen in schuldbemiddeling of verbonden aan een OCMW, personen met recht op verhoogde tegemoetkoming (cijfers op het mutualiteitsklevertje zijn 111/111), leden die alleen wonen en leden verbonden aan instellingen met beperkt vrijetijdsbudget.

REKENINGNUMMER

Bij het betalen van lidgeld/ kampen/ weekend vragen wij u om steeds gebruik te maken van dit rekeningnummer: BE93 7370 3098 4267

 

Vergeet niet om er een mededeling bij te plaatsen: 

naam & achternaam van het kind + tak + activiteit

GOED OM TE WETEN

  • Ieder ziekenfonds heeft tegemoetkomingen om de kosten van vrije tijd te drukken (lidgeld, kampen, weekend). Dit kan afgegeven worden door iedereen! Twijfel niet om deze af te geven aan de leiding, wij vullen deze met plezier in. 

  • Lid worden kan het hele jaar door. De prijs zal dan worden aangepast aan de hand van welke periode je instapt.

bottom of page