Op tentenkamp gaan naar de Ardennen, zelf vuur leren maken, leren kaartlezen & ravotten als de beste. Scouts staat voor buiten zijn, scout zijn is één zijn met de natuur. De natuur is onze troef!

Ieder jaar werkt Scouts & Gidsen Vlaanderen een jaarthema uit, dit thema geld voor alle scoutsgroepen. 

Een jaarthema wil zoveel zeggen als een thema waarin dat specifiek jaar iets meer aandacht aan besteed wordt.

Zo'n thema maken wij zichtbaar op ons hemd door het jaarkenteken rechts bovenaan op ons hemd te hangen. Wanneer het jaar voorbij is maakt het kenteken plaats voor een nieuw, en verschuift het oude naar de achterkant van ons hemd.

fullsizeoutput_15-removebg-preview.png
tzalwelzijn_20-21.jpg

‘t Zal wel zijn! Een jaarthema dat even uitdagend als relevant is.

 

We gaan ermee aan de slag, zoals steeds op en top scoutesk: met onbevangen speelsheid en onverslijtbare vriendschappen. Alle oplossingen gaan we onderweg niet vinden, misschien lopen we zelfs af en toe wat verloren. Samen bouwen we aan sterke fundamenten en verliezen we nooit de draagkracht van de leidingsploeg uit het oog. Oplappen, aansterken, of bijschaven: het belang van de groep, en iedereen die er deel van uitmaakt, staat voorop. Leiding biedt een luisterend oor, zorgt voor geborgenheid en af en toe wijze raad. Ook geven ze zelf aan wanneer het hun petje overstijgt. We staan nooit alleen en zijn elkaars vangnet waar nodig. Zo werken we vlijtig verder aan een wereld die beter is dan we haar gevonden hebben.

  • Welzijn bespreekbaar maken? 't Zal wel zijn!

  • Je even niet oké voelen? 't Zal wel zijn!

  • Jezelf kunnen zijn? 't Zal wel zijn!

  • Er zijn voor elkaar? 't Zal wel zijn!

  • Neen zeggen? 't Zal wel zijn!

Met ons jaarthema ’t zal wel zijn, staan we dit jaar stil bij ons mentaal welzijn. Niet iedereen moet zich altijd en overal goed voelen en het is best ok om eens niet de vrolijke Frans uit te hangen. Natuurlijk hebben wij het liefste dat iedereen zich wel goed voelt.

Scouts & Gidsen Vlaanderen

https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/andere-themas/jaarthema

  • Facebook Social Icon

Volg ons op Facebook