top of page

Op tentenkamp gaan naar de Ardennen, zelf vuur leren maken, leren kaartlezen & ravotten als de beste. Scouts staat voor buiten zijn, scout zijn is één zijn met de natuur. De natuur is onze troef!

Ieder jaar werkt Scouts & Gidsen Vlaanderen een jaarthema uit, dit thema geld voor alle scoutsgroepen. 

Een jaarthema wil zoveel zeggen als een thema waarin dat specifiek jaar iets meer aandacht aan besteed wordt.

Zo'n thema maken wij zichtbaar op ons hemd door het jaarkenteken rechts bovenaan op ons hemd te hangen. Wanneer het jaar voorbij is maakt het kenteken plaats voor een nieuw, en verschuift het oude naar de achterkant van ons hemd.

fullsizeoutput_15-removebg-preview.png
Jaarteken 2023-2024.png

Speelstek, REUZEPLEK!

Bij de scouts toveren we elke plek om tot een speelstek! Of het nu binnen of buiten is, op het water of in het bos, overal en altijd spelen we voluit. We zijn niet alleen avontuurlijk in ons spel, maar ook in onze inzet voor onze omgeving en ons scoutsgebouw. We dromen van meer speelruimte en komen op voor onze plek, met plezier én kleine daden.

In de stad of op het platteland, elke speelplek kan tot de verbeelding spreken. We dagen onszelf en onze leden uit om creatief te zijn, zelfs als onze locatie wat verouderd is. Want met fantasie kunnen we met minder een pak meer!

De leidingsploeg van dit jaar

Leidingsfoto 2023.jpg
  • Facebook Social Icon

Volg ons op Facebook

bottom of page